Четвер, 11 квітня 2024 11:31

«Укрзалізниця» придбає ще 40 нових тепловозів американського виробництва

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українська залізниця отримає кредитне фінансування для закупівлі другої партії тепловозів американського виробництва серії ТЕ33А у кількості 40 одиниць.

АТ «Укрзалізниця» може отримати кредит на 150 мільйонів доларів від US EXIM Bank (Export-Import Bank of the United States) для подальшого придбання 40 тепловозів виробництва американського концерну Wabtec.

Зараз у локомотивному парку є 29 таких тепловозів, віднесених в Україні до серії ТЕ33А, ще один тепловоз був знищений під час бойових дій у Маріуполі на початку війни.

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що умови надання кредиту будуть озвучені пізніше, проте зауважив, що сума складе понад 150 млн дол.

У 2018 році «Укрзалізниця» уклала з General Electric Transportation (з 2019 року під контролем Wabtec) рамкову угоду на постачання до 225 тепловозів серії Evolution до 2034 року. В Україну була поставлена партія з 30 локомотивів.

Вартість цієї першої партії оцінюється в 140 млн дол. (з ПДВ). Планувалося підписання контракту на придбання ще 40 таких машин.

При цьому, на етапі підготовки підписання нового договору в 2019 році «Укрзалізниця» все ще знаходилася в переговорному процесі щодо умов і вартості сервісного обслуговування локомотивів з першої отриманої партії.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, влітку 2022 року «Укрзалізниця» сформувала перелік рухомого складу та обладнання, яке сподівалася отримати в рамках допомоги від іноземних партнерів, в якому були зазначені і 40 тепловозів Wabtec.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: