Середа, 10 квітня 2024 13:22

Олександр Кубраков на засіданні MDCP: «Відновлення енергетики є основою економічної стійкості»

Відновлення та захист об’єктів енергетичної інфраструктури є ключовою умовою відбудови та функціонування економіки України. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков під час засідання Керівного комітету Багатосторонньої координаційної платформи донорів (Multi-agency Donor Coordination Platform, MDCP) в Києві.

«Після російських масованих повітряних атак першочергово енергетична інфраструктура потребує ремонту та відбудови. Особливо складна ситуація на Харківщині. Розраховуємо на підтримку партнерів у відновленні спроможностей генерації та продовженні будівництва пасивного захисту для підстанцій», – підкреслив у своєму виступі Олександр Кубраков.

Віце-прем’єр-міністр окремо подякував Координаційній групі з енергетики G7+ за потужну підтримку протягом минулого року. Зокрема, Координаційна група брала участь у початкових обговореннях щодо відновлення енергетичної інфраструктури України після російських атак, наразі активна співпраця продовжується.

Участь в засіданні Керівного комітету MDCP взяли представники Уряду України, країн G7+, міжнародних фінансових організацій. Серед тем, які обговорювались під час засідання Керівного комітету – відновлення приватного сектору, залучення бізнесу до відновлення України, використання заморожених російських активів, питання бюджетної підтримки тощо. Українська сторона виступила з пропозицією організувати роботу технічного Секретаріату MDCP безпосередньо в Києві, щоб забезпечити якісну секторальну координацію.

Нагадаємо, що Багатостороння координаційна платформа донорів була запущена 26 січня 2023 року під час першого засідання Керівного комітету. Комітет об’єднує високопосадовців з України, ЄС, країн G7, а також партнерів з міжнародних фінансових установ, зокрема Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Міжнародного валютного фонду та Світового банку, щоб координувати зусилля щодо задоволення потреб України у фінансуванні як у короткостроковій, так і в середньостроковій перспективі.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: