П'ятниця, 05 квітня 2024 14:14

Connecting Europe Days: Україна підкреслила важливість “транспортного безвізу”, оновлення мережі TEN-T та розвитку Дунайського кластеру

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач взяв участь у заходах високого рівня у рамках тижня Connecting Europe Days у Брюсселі, присвяченому розвитку транспорту та логістичних маршрутів Європи.

«Інтеграція України до Європеського Союзу відбувається, зокрема і через розширення українських шляхів у мережі TEN-T. Працюємо над наступним кроком – включенням до транспортної мережі маршрутів, що ведуть до Дунаю. Це надзвичайно важливо з огляду на розвиток Дунайського кластеру та потребу нарощення логістичних можливостей.

Окрім цього, для нас це доступ до частини інструментів ЄС для фінансування транспортних проєктів на рівні з іншими країнами, що включені до мережі TEN-T.

Також звернув увагу колег на важливість продовження Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС. Позиція Єврокомісії, що “транспортний безвіз” має бути продовжений. Ми це цінуємо. Важливо, що бездозвільний проїзд вантажного транспорту – це також про інтеграцію, як українського ринку до ЄС, так і європейського до нас», – наголосив Сергій Деркач.

Напередодні під час зустрічі міністрів Віце-прем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков підписав Протокол щодо ефективного відновлення та утримання інфраструктури на Дунаї та його притоках. Документ фіксує важливість розвитку коридору Рейн-Дунай як ключового для транснаціональних перевезень в ЄС та забезпечення роботи «Шляхів солідарності» з Україною.

Також, під час Connecting Europe Days було проведено засідання Transport Community – це міжнародна організація у сфері мобільності і транспорту, до якої входять країни ЄС та балканські держави. Україна в ній має статус спостерігача, але з можливостями повноправного учасника. Це дозволяє нашій державі проводити обмін досвідом та навчання фахівців транспортної сфери.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: