Понеділок, 04 березня 2024 13:54

Круглий стіл «Подолання наслідків війни: визначення обсягів та управління відходами від руйнувань»

До участі запрошуються: представники центральної та місцевої влади, виробники будівельних матеріалів та конструкцій, представники будівельних компаній та девелоперів, науковці, громадянське суспільство та інші зацікавлені сторони.

За останніми оцінками Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури загальний обсяг відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок збройної агресії рф проти України, складає близько 600 тис. тонн. Жодна країна світу на сьогодні не має практики поводження з такою кількістю та такими видами відходів від руйнувань. До повномасштабного вторгнення в українському законодавстві не існувало норм щодо управління відходами від руйнувань, натомість їх об'єми зростають з кожним новим російським ударом по містах та селах. З огляду на це 27 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України затвердив Постанову №1073. Документ регламентує порядок управління відходами від руйнувань, однак не містить методики підрахунку обсягів їх утворення.

Усвідомлюючи, що управління відходами від руйнувань — невід'ємна частина процесу відновлення, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України розробляє нормативну базу для повторного використання різних компонентів цього виду відходів. Проте регулювання та управління відходами від руйнувань потребують комплексного підходу й ускладнюються тим, що відходи переважно змішані.

Окрім обговорення поточної ситуації з управлінням відходами від руйнувань, на заході буде представлена концепція управління відходами руйнувань, розроблена командою Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Зокрема, йдеться про безпечну утилізацію та можливості переробки й виробництва нових матеріалів для будівництва.

Серед запрошених до участі:

  • Наталія Козловська, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури
  • Олена Шуляк, Народна депутатка України, голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
  • Олена Колтик, голова коаліції UST
  • Олег Бондаренко, Народний депутат України, Голова комітету з питань екологічної політики та природокористування
  • Роман Шахматенко, координатор групи проєктів з енергетики та охорони довкілля ПРООН.

Форма для реєстрації.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: