П'ятниця, 09 лютого 2024 10:18

ДССТ оснастили системою розмінування DOK-ING MV-10

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Державна спеціальна служба транспорту отримала систему розмінування DOK-ING MV-10.

Техніку передав високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Сучасне технічне обладнання для розмінування допоможе нашим саперам безпечніше та ефективніше працювати та очищати деокуповані території», – розповіли у ДССТ.

Це нова поставка в межах пакета підтримки Європейського Союзу на суму 25 мільйонів євро для гуманітарного розмінування в Україні.

Пакет призначений для задоволення нагальних потреб українських державних операторів протимінної діяльності.

«Від базового обладнання для команд розмінування до піротехнічних автомобілів і роботизованих систем розмінування», – зазначили у ДССТ.

Військові Держспецтрансслужби вже надали їй власне ім’я і назвали «Надією».

Роботизована система розмінування DОK-ING MV-10 створена з подвійним робочим органом. Виробник зазначає, що DOK-ING MV-10 – найпотужніша система у світі у своїй категорії.

Спереду комплексу встановлений ланцюговий інструмент, під дією якого спрацьовують протипіхотні та протитанкові міни. Також на комплексі є культиватор, який виконує вторинну обробку та підтримує постійну глибину рихлення.

Також можна використовувати додаткове обладнання – роликовий, лезовий та збиральний блоки. MV-10 керується одним оператором за допомогою пульта дистанційного керування. Максимальна глибина очищення ґрунту – 60 см.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, слід згадати, що у 2023 році територію Херсонщини розпочали розміновувати за допомогою комплексів DOK-ING MV-4 та MV-10.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: