Середа, 07 лютого 2024 14:22

Безбарʼєрність має стати обовʼязковою складовою відбудови регіонів України

«Безбарʼєрність для Славутича це, перш за все, комфорт. Коли ми це починали рух до безбарʼєрності у 2020-му році за ініцативи першої леді Олени Зеленської ніхто з нас не усвідомлював, наскільки широким та практичним є це питання.

Однак, вже зовсім скоро у мешканців Славутича зʼявився запит на безбарʼєрність, якої потребують усі. Славутич став своєрідною лабораторією безбарʼєрності, де ми вперше реалізували та продовжуємо працювати над низкою проєктів та ініціатив у контексті доступності. Сьогодні ж кожен проєкт, який ми реалізуємо у місті проходить крізь призму безбарʼєрності та аналізується нашою командою щодо врахування інтересів усіх груп людей», вважає міський голова Славутича Юрій Фомічев.

Експертка з розвитку послуг охорони здоровʼя ініціативи «Інклюзивне відновлення за лідерства громад» (CLIR) Олена Нестерець розповіла про підхід CLIR у впровадженні практик безбарʼєрності на місцях.

«Ініціатива CLIR спрямована на комплексну експертну підтримку територіальних громад, невідʼємним аспектом якої є впровадження в громадах безбар’єрного середовища. При цьому лідерами змін виступають саме громади, адже на місцях найкраще розуміють потреби своїх мешканців, зокрема осіб з інвалідністю та інших вразливих груп населення. Наша спільна робота в питаннях безбар’єрності зосереджена за двома основними напрямками. Перший - допомога в розробці візії, цілей та завдань з безбар’єрності, які будуть інтегровані в Стратегії розвитку кожної територіальної громади. Другий пошук шляхів для усунення бар’єрів, що потребують негайного вирішення, за окремими сферами життєдіяльності громади. Разом з представниками громад ми напрацьовуємо рішення, як ці бар’єри прибрати та які можливості можна забезпечити місцевим мешканцям», додала Олена Нестерець.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: