Середа, 17 січня 2024 14:44

Звіт про результати проведення публічного громадського обговорення проєкту постанови Кабінету Міністрів України

1. Найменування органу виконавчої влади, який проводив обговорення:

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

2. Зміст питання або назва проекту акта, що виносилися на обговорення:

На обговорення виносився проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки», який було розроблено з метою приведення положень Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 05 серпня 2020 р. № 695, у відповідність до вимог Закону України «Про засади державної регіональної політики», з урахуванням змін внесених Законом України від 09 липня 2022 р. №2389−IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засад державної регіональної політики та політики відновлення регіонів і територій» (далі – Закон), в частині поглиблення розуміння державної регіональної політики, з фокусом на відновлення регіонів і громад, розширенням євроінтеграційних процесів та продовження реформи децентралізації з урахуванням нових викликів.

3. Інформація про осіб, що взяли участь в обговоренні:

Громадське обговорення проводилося у формі електронних консультацій. Проєкт акту опубліковано 05 грудня 2023 р. на офіційному вебсайті Мінінфраструктури (www.mtu.gov.ua) у розділі «Діяльність/Регуляторна діяльність».

У повідомленні про оприлюднення було зазначено, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України приймає зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб до проєкту акта до 21 грудня 2023 р. на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

За період громадського обговорення до Мінінфраструктури надійшли пропозиції від:

Громадської організації «Інститут громадянського суспільства»;

Громадської організації «Лабораторія законодавчих ініціатив»;

Громадської організації «Бюро гендерних стратегій та бюджетування».

4. Інформація про пропозиції, що надійшли до Мінінфраструктури за результатами обговорення: детальну інформацію про пропозиції, що надійшли за результатами обговорення, а також інформацію про їх врахування наведено у додатку до Звіту.

5. Інформація про рішення, прийняті за результатами обговорення:за результатами громадського обговорення проєкт акта було доопрацьовано.

Додаток до Звіту




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: