Середа, 27 грудня 2023 12:23

Ще сотня пікапів та десять машин розмінування поповнять парк ДСНС

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Південна Корея передала ДСНС України сертифікат на 100 пікапів SsangYong та 10 машин механізованого розмінування DOK-ING.

Поповнення спецпарку інженерних підрозділів здійснено в рамках гуманітарної допомоги піротехнічним підрозділам задля того, щоб оперативніше і безпечніше обстежувати деокуповані землі та розміновувати українські населені пункти.

Сертифікат на цей транспорт передали Повноважний Посол Корейської Республіки в Україні Кім Хьонг Те, директор Корейського агентства міжнародного співробітництва KOICA Лі Текин та представники міжнародної делегації.

Сукупно за час війни з Республіки Корея вже задонатила для ДСНС 200 автомобілів пікап SsangYong, 10 машин механізованого розмінування MV-4 та MV-10.

Окрім цього, передано два спеціальні аварійно-рятувальні автомобілі з маніпулятором та карета швидкої медичної допомоги.

Також з-поміж майна та устаткування корейці вручили нашим інженерним підрозділам металодетектори, піротехнічне обладнання та спорядження, металеві та надувні гумові човни, генератори.

Пікапи SsangYong, які по сертифікату отримає ДСНС, хоча й тримаються у тіні машин більш відомих брендів, сьогодні доволі популярні у світі. В Україні цю техніку вже добре освоїли наші військові - машина економічна і витривала.

Всюдихід має в моторній ніші 2-літровий дизельний агрегат XDi200 з турбокомпресором та системою акумуляторного упорскування нового покоління. Він видає 149 к.с. потужності при 4000 об/хв і 360 Нм крутного моменту.

В змішаному режимі ходу споживає від 6,4 до 7,8 літра пального на 100 кілометрів пройденого шляху.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, про моделі машини механізованого розмінування DOK-ING в офіційному пресрелізі ДСНС нічого не сказано, але із фотознімків видно, що це «четвірка» і «десятка» - добре знайомі нашим піротехнікам MV-4 і MV-10.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: