Неділя, 03 грудня 2023 16:23

До кінця наступного року всі відновлені обʼєкти мають відповідати нормам і стандартам доступності

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури продовжує удосконалення будівельних норм для відповідності вимогам безбарʼєрності.

Уряд вже затвердив розроблену Міністерством постанову, згідно з якою підрядники під час проєктування, будівництва і відновлення пошкоджених об’єктів зобовʼязані дотримуватися норм забезпечення доступності для маломобільних груп населення.

«Країна почала свій рух на безбарʼєрність ще до повномасштабного вторгнення і зараз один із основних принципів нашої роботи – безбар’єрні рішення для проєктів відновлення, або розумне пристосування існуючих обʼєктів. Це означає, що в центрі уваги знаходиться людина і її потреби у різних життєвих ситуаціях. Ми намагаємося створювати такі простори, середовища чи послуги, що стануть максимально комфортними для всіх», - наголосила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська.

Також за останній рік Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури запровадило будівельні норми для лікарень та сховищ. Вони розроблені з урахуванням нових європейських стандартів, що стосуються інклюзивності таких будівель і споруд. У наступному році планується затвердження будівельні норм, які стосуються закладів соціального захисту населення й спортивних центрів та забезпечення на законодавчому рівні ефективних механізмів контролю за дотриманням всіх ДБН.

Також команда Міністерства відновлення активно долучається до навчання фахівців у сфері містобудування, архітектури і транспорту сучасним підходам до створення безбар’єрного простору.

Нагадаємо, в рамках ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів» прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року і реалізація проєктів Міністерства відбувається у чіткій відповідності до Стратегії.

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: