Середа, 27 вересня 2023 10:02

Українська залізниця створила перший у світі поїзд-кухню

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, новий поїзд-кухня від «Укрзалізниці» створений для того, щоб у автономному режимі забезпечити харчування сотень і тисяч людей протягом кількох днів.

«Укрзалізниця» повідомляє, що створила перший у світі автономний поїзд-кухню — Food Train. Він здатен забезпечувати приготування до 10 тисяч порцій їжі щоденно і працювати кілька днів у повністю автономному режимі.

Основною сферою роботи такого поїзда стане забезпечення харчуванням людей на вокзалах в прифронтових регіонах чи будь-де під час системних відключень електроенергії.

«Залізничники продовжують рятувати цивільне населення й одними з перших приходять на допомогу там, де вона найбільше потрібна. Разом із фондом Говарда Баффета запустили ще один унікальний проєкт, який не має аналогів.

Food train вже пройшов тестову перевірку, і найближчим часом спільна команда Укрзалізниці та фонду заступить на постійне чергування в найскладніших прифронтових районах України, де тепло та їжа є критично важливими для життя», — зазначив голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

Поїзд складається з 6 вагонів із локомотивом:

генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);

вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;

вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;

вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;

вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;

багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.

Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо та інше.

Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, побудова та функціонування поїзда повністю фінансуються Фондом Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation).




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: