Неділя, 03 вересня 2023 11:32

УЗ планує витратити 79 млн грн на Wi-Fi у пасажирських поїздах

Філія «Головний інформаційно-обчислювальний центр» АТ «Укрзалізниця» 21 серпня за результатами тендера підписала договір із фірмою «Віннком Україна» щодо розгортання телекомунікаційної мережі у потягах Інтерсіті та організацію бездротового доступу до ресурсів мережі Інтернет за 78,89 млн грн.

Про це пише Rail.insider із посиланням на «Наші гроші».

Передбачається, що фірма виконає проєктні роботи, постачання, монтаж і пусконалагодження обладнання для розгортання телекомунікаційної мережі у потягах Інтерсіті. Йдеться про 10 поїздів Hyundai HRCS2, два потяги Skoda EJ675, два потяги ЕКр-1 «Тарпан» і два потяги МПЛТ. Доступ до зовнішньої мережі інтернет буде забезпечуватися за допомогою Starlink, LTE та Wi-Fi від станцій. Мережа надаватиме пасажирам бездротовий доступ до інтернету через Wi-Fi.

Із загальної суми на обладнання не раніше 2022 року виготовлення припадає 65,03 млн грн, а на послуги — 13,15 млн грн. Поставити обладнання та надати послуги мають до квітня 2024 року. Гарантійний строк на обладнання становить три роки після монтажу та налагодження.

Формальна економія відносно очікуваної вартості закупівлі у 96 млн грн становила 18%.

Конкурентами були фірми «Грін Нетворкс», «Смарт Інновейшн» та «Білінтех Україна».

Столичним системним інтегратором «Віннком Україна» володіє Ігор Поліщук, а керує Володимир Дубей. Загалом із 2016 року фірма отримала підрядів на суму 471 млн грн.

Як повідомлялося раніше, Укрзалізниця замовила вугілля на 90 млн грн.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: