Понеділок, 08 травня 2023 10:21

GCS виготовить для України 20 спецмашин

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, швейцарська компанія Global Clearance Solutions (GCS) поставить в Україну близько 20 машин розмінування.

Відповідний меморандум про співпрацю підписали Мінреінтеграції та швейцарська компанія-виробник механізованих засобів розмінування GCS.

«Результатом співпраці має стати залучення компанією машин розмінування. Машини застосують для очищення від мін і нерозірваних боєприпасів сільськогосподарських угідь та об’єктів критичної інфраструктури деокупованих районів Миколаївської, Харківської та Херсонської областей», – зазначили в міністерстві.

Керівництво GCS оголосило про наміри протягом року поставити в Україну близько 20 машин розмінування.

Сторони домовилися взаємодіяти в галузі технічного та нетехнічного обстеження вибухонебезпечними предметами територій, а також розповідати населенню звільнених районів про ризики, пов’язані з мінами та боєприпасами, що не розірвалися.

Раніше повідомлялось, що ЄС запустить програму гуманітарного розмінування на 25 млн євро.

Представники Мінреінтеграції та ДСНС проводили зустрічі із гендиректором швейцарської компанії-виробника механізованих засобів розмінування Global Clearance Solutions (GCS).

Міжнародні партнери заявили про наміри допомогти з оснащенням піротехнічних підрозділів ДСНС і Державної спеціальної служби транспорту механізованими засобами розмінування.

А також – відкрити офіс компанії, що дасть змогу проводити обслуговування відповідної техніки.

У 2022 році уряд ФРН замовив для України три машини розмінування компанії Global Clearance Solutions.

Комплекс розмінування GCS-200 цієї компанії може проводити очищення території від вибухонебезпечних предметів, проводити легкі земляні роботи, транспортувати вантажі, розкопувати ґрунт та викорчовувати дерева.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, цей комплекс складається з гусеничного тягача та навісного обладнання. Стандартний монтажний інтерфейс дозволяє легко підключати та від’єднувати робочі інструменти лише за кілька хвилин.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: