Вівторок, 25 квітня 2023 13:53

ДСНС отримала машини механізованого розмінування MV-4 та MV-10

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українським рятувальникам передали ще дві машини механізованого розмінування DOK-ING MV-4 та MV-10 з дистанційним керуванням.

Спеціальну техніку і обладнання для розмінування передав Фонд Говарда Баффета.

Перші дві MV-4 та MV-10 віднедавна допомагають луганським піротехнікам, які працюють на Херсонщині. Машини механізованого розмінування вже довели свою ефективність.

Рятувальники зазначають, що надані Фондом The Howard G. Buffett Foundation (HGBF) машини механізованого розмінування за короткий проміжок часу вже довели свою ефективність у роботі.

Говард Баффет запевнив, що його фундація готова підтримувати урядові проєкти з питань гуманітарного розмінування, аби суттєво прискорити цей процес.

Ці комплекси значно пришвидшують процеси розмінування, і убезпечують життя українських піротехніків.

DOK-ING MV-4 – це легкий роботизований комплекс для розмінування. Корпус та конструкції можуть витримувати детонацію мін та боєприпасів. Ефективність MV-4 перевірена в реальних бойових умовах.

Комплекс має замінні інструменти, які дозволяють виконувати різний спектр завдань для підготовки території. За допомогою MV-4 проводять механічну підготовку ґрунту та розмінування, механічний огляд та очищення території, пошук предметів, що можуть бути закопані тощо.

DOK-ING MV-10 – роботизована система для розмінування. Виробник вказує, що це найпотужніша система у світі у своїй категорії. Спереду комплексу встановлено ланцюговий інструмент під дією якого спрацьовують протипіхотні та протитанкові міни.

Також на комплексі є культиватор, який виконує вторинну обробку та підтримує постійну глибину рихлення.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також можна використовувати додаткове обладнання – роликовий, лезовий та збиральний блок. MV-10 керується одним оператором за допомогою пульта дистанційного керування. Максимальна глибина очищення ґрунту – 60 см.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: