Четвер, 09 березня 2023 10:57

На Вінниччині створили гібридну сонячну електростанцію

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, потужність може бути розподілена як для безпосереднього застосування в режимі поточного часу, так і через накопичувач, тобто акумуляторну батарею

За підтримки керівництва Вінницького національного аграрного університету спільно зі стейкхолдером університету ТОВ «Промавтоматика-Вінниця» вчені під час виконання одного з етапів прикладної роботи розробили та впровадили проєкт гібридної сонячної електростанції.

Не тільки приватні підприємства, фабрики та заводи працюють над енергонезалежністю та над зменшенням витрат за електроенергію, а й державні підприємства, і що особливо приємно — заклади вищої освіти.

«Коли на початку цього опалювального сезону виникло питання, як університету продовжувати навчальний процес, водночас електроенергії у загальній мережі немає, ми почали розробку та реалізацію проєкту нашої автономної гібридної електростанції.

Дана потужність може бути розподілена як для безпосереднього застосування в режимі поточного часу, так і через накопичувач, тобто акумуляторну батарею. Також вона може повертати надлишок у загальну енергосистему, чим підвищувати стійкість не лише нашого навчального закладу, а й споживачів усієї України», зауважив кандидат технічних наук, доцент ВНАУ Валерій Граняк.

Сонячна станція буде забезпечувати живлення лабораторії в університеті, і що дуже важливо, буде використовуватися як площадка для досліджень студентами саме роботи сонячної електростанції.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вчені планують проводити дослідження з розробки нових методів і методологій генерації сонячної енергії з урахуванням певних складнощів експлуатації сонячних електростанцій, таких як забруднення та зволоження фотоелектричних модулів і значних змін температури навколишнього середовища.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: