Середа, 19 січня 2022 09:54

Німецький перевізник оснастить сонячними панелями понад 1000 своїх вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, одна з найбільших транспортних компаній Європи Duvenbeck, яка має у своєму автопарку близько 1500 автопоїздів, зацікавилася технологією фотовольтаїки.

Німецький автоперевізник хоче встановити сонячні панелі фірми Green Energy на більшості своїх вантажівок. На відміну від традиційних сонячних елементів з осередками кристалічного кремнію, сонячні елементи CIGS, розроблені датським виробником, є гнучкими.

Крім цього, товщина панелей становить лише 3 мм, що дозволяє без видимих ​​труднощів монтувати їх на дахах автомобілів. Ці панелі стійкі та захищені від механічних пошкоджень, а також від самозаймання.

«Сонячні батареї - це дуже важливий елемент вантажівки», - стверджує директор автопарку Duvenbeck Бернд Рейнінг.

«Передусім тому, що в сучасних автомобілях збільшується кількість вузлів, які споживають електроенергію. Це і регульовані сидіння водіїв з електроприводом, холодильники, кондиціонери, телевізори і т.д. Всі вони «тягнуть» струм з акумуляторної батареї, що іноді призводить до глибокого розряджання АКБ і, отже, до проблем.

З іншого боку, для заряджання акумуляторів генератору потрібно споживати частину механічної енергії двигуна, що призводить до додаткової витрати палива», - додає він.

З новими панелями автоперевізник прагне істотне скоротити витрати палива, особливо на тривалих зупинках. Дистриб'ютор Green Energy постачає сонячні елементи в попередньо зібрані набори MIPV, що включають контролер заряду, реле, запобіжник та інвертор для різних рівнів потужності.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, встановлення панелей вже розпочалося.

 

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: