Неділя, 27 червня 2021 20:51

Розроблена нова революційна технологія для безпеки вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вантажівка Mitsubishi Fuso Super Great зупиняється самостійно, якщо водій заснув за кермом

В Японії анонсовані продажі модернізованих версій вантажного авто Fuso. Головною особливістю стануть передові системи, низка яких на місцевому ринку в даному сегменті з'явиться вперше.

Mitsubishi Fuso Truck and Bus входить до складу Daimler Group, і робота над впровадженням систем автоматизованого управління та активної безпеки триває поряд з іншими марками концерну.

В Японії почнуть пропонувати автоматизовані системи другого рівня для Super Great.

Комплекс Active Drive Assist 2 виконає функції розумного круїз-контролю, підтримуючи дистанцію до авто попереду і залишаючись в смузі. Emergency Stop Assist аварійно зупиниться, якщо водій не проявляє активності (в т.ч. не здійснює рухів кермом) впродовж певного часу (близько 60 секунд).

Буде подано попереджувальний звуковий сигнал, і якщо реакції не буде, автомобіль знизить швидкість до повної зупинки, залишаючись у своїй смузі. Це істотно знизить ризик аварії при засипанні за кермом.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Active Side Guard Assist 1.0 попередить про небезпеку зіткнення при виконанні лівого повороту (з правим кермом). При повороті на великий кут, лівий борт може бути не видно водієві. Система активується при швидкостях до 20 км/год, якщо включений лівий покажчик повороту.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: