Четвер, 06 жовтня 2022 10:58

Scania розвиватиме напрямок вантажівок на біометані

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Scania стала співзасновником та представником транспортного сектора в ініційованій Європейською комісією (ЕК) програмі «Промислове партнерство з біометану».

Мета програми полягає в тому, щоб збільшити виробництво біометану вдесятеро.

Біометан є найбільш швидко масштабованим та економічно ефективним відновлюваним газом. Але розширення виробництва та використання біометану потребує координації та структурування проектів, а також узгодження ефективної політики.

Тому ЄС створює промислове партнерство з біометану, державно-приватну ініціативу, яка працюватиме над досягненням мети щодо збільшення виробництва та використання біометану в ЄС до 35 млрд куб м до 2030 року.

Нещодавно Scania представила два нових потужних двигуни на біогазі у відповідь на зростаючий попит клієнтів. Газові вантажівки сприятимуть виконанню науково обґрунтованих цілей Scania зі скорочення викидів CO 2 від продукції загалом на 20% у період з 2015 до 2025 року.

В компанії також розповіли, що є три причини, через які Європейська комісія вважає, що настав час збільшити використання біометану в Європі:

- здатність біометану підвищити надійність енергопостачання Європи та знизити залежність ЄС від імпорту природного газу з РФ;

- конкурентоспроможність біометану за вартістю;

- Біометан є стійким поновлюваним енергоносієм.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, шостий рік поспіль вантажівка компанії Scania отримує звання «Green Truck» («Зелена вантажівка») за визначну транспортну ефективність та низьку витрату палива.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: