Субота, 25 червня 2022 12:44

Туреччина запускає масштабне серійне виробництво вітчизняних електромобілів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ініціативна група «Турецькі автомобілі» (TOGG) готується до серійного виробництва перших вітчизняних електромобілів.

Незабаром після церемонії презентації вітчизняних електромобілів C-SUV та C-Sedan (27 грудня 2020 року) було зроблено кроки з брендингу автомобілів. Мета – створити міжнародний бренд Туреччини у сфері автопрому, чия інтелектуальна власність цілком належатиме країні.

Автозавод, з конвеєра якого планується спускати п’ять різних моделей автомобілів, побудований в провінції Бурса. Церемонія закладки підприємства відбулася 18 липня 2020 року у районі Гемлик.

Постачальників комплектуючих для першої серії турецьких електромобілів уже визначено. Три чверті з них – турецькі компанії, решта – з Європи та Азії.

Після завершення всіх випробувань наприкінці першого кварталу 2023 року на ринок надійдуть серійні електромобілі SUV сегмента С. Потім з конвеєра зійдуть моделі Sedan та Hatchback того ж сегмента.

У наступні роки планується налагодити випуск автомобілів B-SUV та C-MPV. Лінійка продукції розшириться до 5 моделей. На підприємстві TOGG у Гемліці (Бурса) працюватимуть загалом 4300 осіб за виробничої потужності 175 000 одиниць на рік.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, до 2030 року компанія планує довести обсяги виробництва 5 моделей електромобілів до мільйона одиниць на рік.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: