П'ятниця, 06 травня 2022 10:08

Нафтогігант Shell позбувається своєї мережі АЗС в Росії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нафтова компанія Shell знайшла покупця на свою мережу автозаправних станцій у Росії – ним може стати «Лукойл».

Про відповідне рішення співробітників російського офісу повідомили 5 травня. Угода наразі не підписана, сторони знаходяться в процесі переговорів. Водночас компанію-покупця Shell не розголошувала.

Представник Shell підтвердив Forbes, що компанія провадить перемовини із «незалежними зацікавленими сторонами».

Зазначається, що Shell продає всі заправки разом з персоналом за умови, що співробітники отримуватимуть поточні зарплати до кінця року.

В Росії у Shell більше 370 АЗС в 28 містах. Частина з них належить самій компанії, деякі працюють під брендом Shell на умовах франшизи.

Співрозмовник видання на паливному ринку зазначають, що бізнесом Shell зацікавилися кілька гравців, зокрема – «Лукойл», якого в російському офісі Shell вважають найбільш ймовірним покупцем.

Forbes зауважує, що разом із мережею АЗС Shell хоче позбутися свого заводу з виробництва мастильних матеріалів разом із боргами – кредити ТОВ «Шелл нефть», на балансі якого знаходяться АЗС і завод, сягають 9 млрд рублів (138 млн доларів).

У квартальній звітності компанії Shell повідомила, що витратила на поступовий вихід з російського ринку 4,2 млрд доларів за перші три місяці року.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, від російських активів збираються відмовлятися й інші нафтові гіганти. Зокрема, про такі плани заявляли ExxonMobil, BP і Equinor.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: