Середа, 12 січня 2022 11:57

Уряд Німеччини викупив 11,5 тисяч старих вантажівок у їхніх власників

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, рік тому в країні запустили програму виплати винагород за дострокову утилізацію старих вантажних автомобілів.

Ця законодавча новація переслідує екологічні цілі. Минув рік і настав час підбити деякі підсумки.

За здачу вантажівки Євро-5 можна було отримати 15 тисяч. євро доплати за купівлю нового автомобіля. У разі утилізації транспортного засобу рівня Євро 4 або раніше версії, то ця сума становила 10 тисяч. євро.

При цьому гроші платили лише за зданий у металобрухт старий автомобіль. Тобто, продати машину за кордон та ще отримати бонус неможливо.

Як виявилося, за ці неповні 12 місяців німецькі компанії подали 11,5 тисячі. заявок на отримання бонусу за утилізацію старого транспортного засобу Тобто, на металобрухт вирушили 11,5 тисячі. вантажних автомобілів, випущених до 2013 року.

Загальна вартість усіх виплачених субсидій становить 158 млн. євро. Ці гроші виплачували за умови придбання нового автомобіля. Більшість власників, звісно, ​​придбали дизельні новинки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, хоча цю субсидію можна було витратити на покупку газової вантажівки або електричної. Проте електровантажівки, однак, користувалися мінімальним попитом через обмежену пропозицію на ринку та високу вартість.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: