П'ятниця, 23 липня 2021 09:40

Президент підписав закон для закупівлі французьких електровозів для українських залізниць

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Президент України підписав прийнятий Верховною Радою закон, який ратифікував рамкову угоду Кабміну і Уряду Франції про закупівлю 130 електровозів для українських залізниць.

Відзначається, що ратифікація рамкової угоди дозволить забезпечити реалізацію проекту з оновлення парку вантажних електричних локомотивів акціонерного товариства «Укрзалізниця» шляхом закупівлі 130 вантажних електричних локомотивів (80 - двосистемних, 50 - односистемних) для «Укрзалізниці» зі значною локалізацією виробництва в Україні.

Сукупна сума контракту складе 882,5 мільйона євро або 6,78 мільйона євро за один електровоз. Ці кошти будуть надані французьким казначейством у вигляді кредиту під 0,32% річних, а частково - у вигляді банківського кредиту під 3,5% річних.

Йдеться про придбання 130 вантажних електровозів серії Alstom Prima T8, які будуть мати спеціальну комплектацію для України з урахуванням необхідності роботи в складних кліматичних умовах, в тому числі в морози.

Повідомляється про здатність таких електровозів водити вантажні склади вагою до 9 тисяч тонн, і про розрахункову швидкість до 120 км/год зі швидкістю тривалого режиму 52 км/год.

Локомотиви будуть виконані, швидше за все, в двосекційному восьмивісному вигляді із загальною потужністю до 8800 кВт, тоді як на залізницях Євросоюзу працюють їх односекційні чотиривісні версії.

Дана модель розроблена до 2018 року і зараз серійно випускається на заводах Alstom в Казахстані для залізниць Азербайджану під позначенням AZ8А.

Локомотиви будуть вироблятися на одному із заводів Alstom, але їх фінальна збірка здійснюватиметься вже на території України. Починаючи з 11-го локомотива почнеться локалізація виробництва.

І з самого початку будуть використовуватися українські товари і комплектуючі для різних систем електровозів на кшталт сигналізації, протипожежних систем і т.д. В цілому рівень локалізації досягне 35% - це третина вартості. Таким чином, в Україні буде створено близько семи тисяч робочих місць, близько третини вартості електровозів залишиться в країні.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, закупівля вантажних електричних локомотивів буде здійснюватися за рахунок державного бюджету і державних зовнішніх запозичень.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: