Понеділок, 12 квітня 2021 09:33

В Данії конфісковуватимуть вантажівки за «шалене водіння»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, парламент Данії прийняв закон, який дозволяє поліції конфісковувати транспортні засоби, якщо водій допустив так зване «шалений водіння».

Конфіскований автомобіль буде продаватися на аукціоні, незалежно від того, чи володіє винний автомобіліст їм чи ні.

Під визначення «шалене водіння» парламентарії віднесли декілька ситуацій, але найбільш поширеними порушеннями вважаються перевищення дозволеної швидкості більш ніж удвічі рази або на 100 км/год, а також водіння в нетверезому вигляді, коли вміст алкоголю у видихуваному повітрі перевищує 2 проміле.

Міністр транспорту Бенні Енгельбрехт вважає, що конфіскація вантажівки для перевізників є лише гіпотетичним ризиком, оскільки перевищити удвічі максимально дозволену швидкість на тягачі непросто.

Однак Енгельбрехт визнає, що даний закон становить серйозний ризик для мікроавтобусів і фургонів, які не обладнані обмежувачами швидкості.

Також чиновник повідомив, що за новим законом, конфіскувати можна тільки сідельний тягач. Причіп або вантаж не потрапляють під його дію.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, своєю чергою, поліція вітає прийняття нового закону, так як у неї з'являться реальні важелі впливу на злісних порушників.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: