П'ятниця, 12 березня 2021 09:22

Хто будуватиме першу приватну дорогу в Україні

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, підписано Меморандум щодо підготовки пропозиції у рамках державно-приватного партнерства щодо будівництва маршруту Краковець — Броди — Рівне.

Державне агентство автомобільних доріг України та компанія «Автомагістраль-Південь» підписали Меморандум щодо підготовки пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства у рамках проєкту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець — Броди — Рівне (за винятком ділянки Північного обходу м. Львів).

Меморандум передбачає, що «Автомагістраль-Південь» власним коштом здійснить підготовку пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства. Зокрема, йдеться про розробку техніко-економічного обґрунтування реалізації проєкту.

«Підписання Меморандуму дозволить нам вже найближчим часом оголосити відкритий конкурс з відбору приватного інвестора для будівництва маршруту Краковець — Броди — Рівне. Це має бути сучасна дорога європейського рівня, яка сполучатиме столицю України з найбільшими містами Європи», - розповів Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, для будівництва ділянки Північного обходу м. Львів цього року буде проведено відкритий міжнародний тендер відповідно до правил і принципів МФО у рамках співробітництва із Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком. Обхід Львова разом із новозбудованою дорогою Краковець — Броди — Рівне створять новий транспортний коридор міжнародного значення.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: