Середа, 24 лютого 2021 09:38

У 2021 році почнуть будувати велику об’їзну дорогу навколо Києва

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, маршрут, довжиною 150 кілометрів з'єднає автодороги М-07, М-06, М-05, Н-01, М-03 і М-01.

Очікується, що проект буде реалізовано впродовж 5-6 років. При цьому буде збудовано також новий міст через Дніпро в районі міста Українка. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на форумі «Україна 30. Інфраструктура», повідомив Укрінформ.

Проект так званого напівкільця на південь від Києва Укравтодор представив в серпні минулого року. Об’їзна дорога навколо Києва буде складатися з шести ділянок, якими з'єднають автодороги М-07 Київ - Ковель, М-06 Київ - Чоп, М-05 Київ - Одеса, Н-01 Київ - Знам'янка, Н-08 Бориспіль - Маріуполь, М-03 Київ - Харків і М-01 Київ - Чернігів. Окрім цього, необхідно буде спорудити новий міст через Дніпро. Загальна протяжність мостового переходу з підходами становитиме 25 км, а власне довжина мосту складе 5,9 км.

Очікується, що новою дорогою користуватиметься до 300 тисяч транспортних засобів на добу. Завдяки цьому водії не будуть змушені заїжджати до Києва, аби переправитися на інший бік Дніпра, а отже, полегшиться ситуація із заторами в столиці. Загальна вартість проекту складе орієнтовно 85 млрд гривень.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, перша ділянка Київської об’їзної дороги становитиме 35,2 км. Вона з'єднає траси Київ - Чоп та Київ - Одеса.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: