Четвер, 18 лютого 2021 08:54

Кабмін спростив реєстрацію транспортних засобів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, громадяни України зможуть реєструвати нові автомобілі одразу в салонах

Уряд підтримав постанову, якою запроваджується реєстрація нових авто просто в автосалонах, щоб людина одразу могла отримати номерні знаки і техпаспорт.

Адміністратор сервісного центру МВС має підтвердити все онлайн. У салоні громадянин зможе отримуватиме і свідоцтво, і обрані номерні знаки.

Водночас, у додатку до документу уточнюється, що ця постанова встановила, що суб’єкти господарювання, які виявили бажання взяти участь у держреєстрації нових транспортних засобів, подаватимуть особисто або через уповноваженого представника чи надсилатимуть поштою до Головного сервісного центру МВС у паперовій або е-формі на адресу е-пошти Головного сервісного центру МВС заяву.

Ця заява, складена в електронній формі, та додані до неї документи, оформлятимуться згідно з вимогами законодавства у сфері електронних документів.

Зі свого боку Головний сервісний центр МВС розглядатиме подану заяву у строк до 20 робочих днів з моменту її надходження та за результатами розгляду укладатиме із суб’єктом господарювання відповідний договір або повертатиме її заявнику.

Водночас, суб’єкт господарювання, який уклав з Головним сервісним центром МВС відповідний договір, здійснюватиме: підготовку документів для передачі до сервісного центру МВС відповідно до типових інформкарток адмінпослуг з реєстрації транспортних засобів (ТЗ), які надаються сервісним центрам МВС; установлення особи відповідно до наданих документів, що посвідчують особу.

Також такі суб’єкти господарювання здійснюватимуть установлення особи уповноваженого представника відповідно до наданих документів (у разі звернення власника ТЗ через уповноваженого представника) та проведення перевірки його повноважень; передачу відповідних документів до сервісного центру МВС через функціональну підсистему єдиної інформсистеми МВС з урахуванням вимог законодавства у сфері захисту інформації.

Ця постанова встановила також, що такі суб’єкти господарювання здійснюватимуть і друк та видачу власнику ТЗ або уповноваженому представнику свідоцтва про реєстрацію ТЗ, видачу номерних знаків, які відповідають установленим вимогам, на підставі оформленого рішення сервісного центру МВС про держреєстрацію ТЗ; видачу власнику ТЗ або уповноваженому представнику належним чином оформленого рішення сервісного центру МВС про відмову в здійсненні держреєстрації ТЗ із зазначенням підстави (підстав) для такої відмови.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також суб’єкти господарювання, які уклали з Головним сервісним центром МВС відповідний договір, забезпечуються бланками свідоцтва про реєстрацію ТЗ та номерними знаками у порядку, встановленому МВС.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: