Середа, 17 лютого 2021 08:46

В Україні підвищили штрафи за порушення ПДР

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Верховна Рада підтримала проект закону щодо посилення відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.

Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому проєкт закону №2596 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі порушення у сфері безпеки дорожнього руху».

Законопроект передбачає посилення відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, законодавчо закріплює можливість використання поліцейським технічних засобів відеозапису, з обов’язковим долученням таких матеріалів до протоколу про адміністративне правопорушення, а також передбачає можливість зупинки транспортного засобу поліцейським з метою проведення огляду водіїв з використанням спеціальних технічних засобів для перевірки на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Проект закону передбачає збільшення штрафів за низку адміністративних правопорушень:

За перевищення максимально дозволеної швидкості більше, ніж на 50км/год – з 510 грн до 1700 грн.

За залишення місця ДТП, з 255 грн до 3400 грн, а також передбачено можливість позбавлення права кермувати авто на строк до 1 до 2 років.

Передбачається, що за кермування в стані алкогольного сп’яніння порушник повинен сплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень, а також він буде позбавлений права кермувати транспортними засобами строком на 1 рік.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що лише минулого року на дорогах України загинуло 3 550 осіб. Ці люди стали жертвами тих, хто порушив правила безпеки дорожнього руху - як правило, це перевищення швидкості, порушення правил обгону, виїзд на зустрічну смугу, керування в стані алкогольного сп'яніння.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за минулий рік патрульна поліція зупинила 129 тис. водіїв, які керували автомобілем у нетверезому стані, тобто по 300 осіб за день.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: