Субота, 20 липня 2019 12:45

Toyota займеться створенням місячного всюдиходу

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, серійний варіант має з’явитись в 2027 році.

Toyota і Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) завершили переговори і підписали трирічну угоду щодо розробки всюдихода для експедиції на Місяць. Остаточні специфікації ровера будуть складені протягом 2019 фінансового року. Виробництво компонентів буде здійснюватися вже в 2020 році, до випробувань приступлять в 2021 році. Повномасштабний прототип зберуть до 2022 року, а серійний варіант побудують до 2027 року.

За попередніми даними, місячний всюдихід отримає довжину 6 метрів. Його ширина складе 5,2 метра, висота – 3,8 метра. Всередині буде доступно 13 кубічних метрів простору, в якому зможуть розміститися дві людини.

Ровер буде приводитися в рух системою на водневих паливних елементах. Також він буде доповнений сонячними батареями для зарядки бортового акумулятора, що розгортаються.

JAXA передбачає, що екіпаж може перебувати на борту ровера 6 тижнів протягом однієї експедиції. Транспортний засіб зможе проїхати до 1000 км. Кабіна буде закриватися герметично, щоб екіпаж зміг перебувати там без скафандрів.

На Місяці всюдихід планують відправити до полярних областей, щоб спробувати знайти там замерзлу воду. Крім цього, ровер створюють з прицілом на майбутнє – він може використовуватися в якості транспорту, здатного покривати великі відстані на різних планетах.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: