П'ятниця, 09 серпня 2024 10:07

«Укроборонпром» увійшов до топ-50 оборонних компаній світу

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «Укроборонпром» вперше увійшов до топ-50 світових оборонних компаній за обсягами замовлень збройових контрактів.

З 2022 до 2023 року виручка Укроборонпрому зросла на 72% — з 1,28 до 2,2 млрд доларів, що дозволило перестрибнути одразу на 16 позицій: з 65 на 49 місце.

Концерн «Укроборонпром» об’єднує більше сотні державних багатопрофільних підприємств різних галузей. Однак частина з них наразі перебувають в окупації або зруйновані під час повномасштабного вторгнення.

За результатами минулого року, український концерн обігнав польську державну збройову компанію Polska Grupa Zbrojeniowa SA, доходи якої становили 1,43 млрд доларів.

УОП обігнав такі відомі компанії, як Kongsberg Gruppen (корабельні системи, ракети NSM та комплекс NASAMS) та Turkish Aerospace Industries (ATAK 2, Anka-3, вироб. літаків та супутників).

Також позаду залишилися China Aerospace Science and Technology Corporation, QinetiQ, Indra, Teledyne Technologies, Roketsan, Hensoldt, Diehl Group та LIG Nex1.

Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у своєму дописі підтвердив зростання доходів та зазначив, що за першу половину 2024 року українська оборонна промисловість продовжила тримати темп.

«Звичайно, жоден рейтинг не є нашою метою сьогодні, і спричинений цей бурхливий розвиток, на жаль, критичною необхідністю. Втім, дивлячись на цей рейтинг, ми бачимо: після перемоги саме оборонка стане одним з найважливіших експортних напрямків нашої економіки», — зазначив він.

Таке стрімке зростання, окрім нарощення держзамовлення в умовах війни, також частково пов’язане з технологічною співпрацею компаній «Укроборонпрому» з іноземними оборонними гігантами.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у липні концерн відкрив свій перший закордонний офіс у Сполучених Штатах для ефективної комунікації з американськими підприємствами, що співпрацюють з Україною. Низка інших офісів невдовзі також мають відкритися в Європі.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: