Понеділок, 13 червня 2022 09:43

У Львові тестують перший тролейбус з акумуляторами для автономного ходу

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, машина може почати перевозити пасажирів на міських маршрутах вже на початку липня.

Завод «Електрон» переобладнав один із виготовлених ним раніше тролейбусів комплектом акумуляторів та іншого електрообладнання для автономного руху без контактної мережі.

Зазначається, що на акумуляторах цей тролейбус зможе проїхати до 20 кілометрів.

Це машина «Електрон-Т19102» 2019 року випуску, яка почала роботу на львівських маршрутах як звичайний тролейбус восени 2020 року. Згодом, з кінця 2021 року, тролейбус знаходився на заводі на переобладнанні.

«Оскільки його доукомплектували додатковою батареєю, він став важчим на 750 кг та втратив три сидіння для пасажирів. Проте зможе проїхати автономним ходом 20 км, а для «відновлення сил» потребуватиме лише 3-годинної підзарядки, - зазначають у Львіській міській раді.

КП «Львівелектротранс» планує взяти 32 мільйонів євро кредиту в Міжнародної фінансової корпорації та Фонду Чистих Технологій на закупівлю 100 тролейбусів з автономним рухом, 50 електробусів і на розширення контактної мережі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, тролейбуси Львів мав би отримати до червня 2023 року. Вони курсуватимуть у віддалених районах міста, де немає контактної мережі.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: