Вівторок, 01 лютого 2022 12:46

Для Швеції представили трамбуси – гібрид трамвая та автобуса

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, бельгійська компанія Van Hool постачить у Швецію симбіоз автобуса та трамвая

Відомий бельгійський виробник автобусів, компанія Van Hool уклала контракт на велику партію трамбусів для найбільшого скандинавського пасажирського оператора – Nobina. 21 машину буде поставлено в шведське місто Мальме вже в середині 2022 року.

Йдеться про унікальний транспортний засіб Excui.City, що має кузов трамвая, але ходову частину автобуса – т.з. трамбус.

До Мальме відправлять 24-метрову трисекційну модель з електричною силовою установкою, що живиться від акумуляторів. Ємність батарей не розголошується, проте відомо, що подібні машини комплектуються двома електромоторами Siemens, потужністю по 160 кВт, які надають руху колесам другої і третьої вісей.

Трамбус має повністю низькопідлоговий салон, у якому встановлено 61 пасажирське сидіння. Радіус розвороту невеликий - всього 12,15 м.

Відзначимо, що в основі Van Hool Excui.City лежить модульна платформа Multi Propulsion, яка дозволяє використовувати різні силові установки: гібридні (дизель або газово-електричні), електричні на акумуляторах, електричні, що живляться від контактної мережі (тролейбус) або водневих паливних елементах.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на сьогоднішній день у 17 містах Європи, а також на Мартініці (заморському департаменті Франції) працює близько 300 трамбусів Excui.City. Загалом компанія Van Hool поставила замовникам вже понад 1200 екологічно чистих автобусів на електротязі.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: