Понеділок, 24 січня 2022 13:18

Литовці представили пластиковий електробус

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, електробус литовського виробництва Dancer розроблений дочірньою компанією групи Vėjo Projektai, Elektrinio transporto sistemos, яка реалізує проект, що фінансується Фондом регіонального розвитку Євросоюзу

На початку 2020 року Європейський фонд енергоефективності (EEEF) та компанія Dancer оголосили про створення для надання державним органам комплексних послуг із операційної оренди електробусів литовського виробництва.

Цей проект передбачає випробування автобуса в реальних умовах експлуатації, тому для цього було підписано тристоронню угоду між компанією Elektrinio transporto sistemos, Вільнюським аеропортом та компанією з наземного обслуговування Litcargus.

Прототип 12-метрового електробуса Dancer може одночасно перевозити майже 90 пасажирів, маючи 32 місця для сидіння, два з яких трансформуються в одне для людини з обмеженими можливостями.

Кузов машини виготовлений із композитного матеріалу, в якому використовується сировина перероблена із пластикових пляшок. Через надзвичайно легку вагу литовському електробусу потрібно менше енергії для руху, тому він витрачає в середньому 0,72 кВт×год на пройдений кілометр.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, автобус довжиною 12 м оснащений електродвигунами у колесах ZF AxTrax сумарною потужністю 250 кВт. Вони живляться від літій-титанантних батарей ємністю 60 кВт×год.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: