Четвер, 09 грудня 2021 10:43

Одеса придбає 25 нових трамваїв, 15 тролейбусів та 36 електробусів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Одеська міськрада ухвалила програму розвитку міського електротранспорту, яка передбачає закупівлю та збирання до 2026 року 76 нових одиниць громадського електротранспорту.

В Одесі схвалили програму електротранспорту із закупівлі 25 трамваїв, 15 тролейбусів та 36 електробусів

Запланований обсяг фінансування за п'ять років становить 7 мільярдів 221 мільйон гривень. Із цих коштів 2,1 мільярда гривень будуть взяті в кредит, здебільшого – у європейських фінансових установах, 455,4 мільйона виділить із власних коштів КП «Одесміськелектротранс», а ще 4,6 мільярда – спробують знайти у міському бюджеті.

За ці гроші передбачається суттєво оновити рухомий склад, модернізувати виробничу інфраструктуру, запустити нові маршрути електробусів та зробити дещо для зручності пасажирів.

До програми внесено закупівлю 12 нових багатосекційних низькопідлогових трамваїв. Це кредит на суму 20 мільйонів євро (майже 620 мільйонів гривень за поточним курсом).

Буде продовжено складання трамваїв «Одіссей». У програму закладено три трисекційні «Одіссей-Макси», що доведе до 2026 року їхню загальну кількість до 7.

Також збиратимуть ще 10 звичайних коротких «Одіссеїв» (їх загальна кількість досягне тоді 20 одиниць).

У проекті програми передбачено закупівлю 15 нових тролейбусів. Це буде вперше з 2018 року, коли завершилося постачання тролейбусів за кредитом ЄБРР ще 2015 р.

Придбають10 зчленованих тролейбусів-«гармошок». Також передбачено закупівлю 5 тролейбусів з автономним ходом від акумуляторів. Це будуть тролейбуси стандартної довжини 12 метрів, які можуть проїхати від 10 до 50 кілометрів від заряду акумуляторів.

Загалом передбачається закупити 36 електробусів. 30 із них закуповуватимуть коштом кредиту ЄІБ за державною програмою «Міський громадський транспорт». А ще 6 - за кошти міського бюджету.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, весь рухомий склад електротранспорту в Одесі планують оснастити автоматичними звуковими інформаторами.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: