Четвер, 19 серпня 2021 11:41

Для Дніпра та Кривого Рогу закуповують трамваїв на суму 1,2 мільярди гривень

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, оголошено тендер на закупівлю нових багатосекційних низькопідлогових трамваїв для Дніпра і Кривого Рогу - на загальну суму в 1 мільярд і 200 мільйонів гривень.

Департамент ЖКГ та будівництва Дніпропетровської обладміністрації оголосив тендер в системі Prozorro зі стартовою ціною в 1 мільярд 200 мільйонів на закупівлю багатосекційних низькопідлогових трамваїв для міст Дніпро і Кривий Ріг.

Всього планується придбати 18 вагонів, що дає приблизну стартову ціну в 66 мільйонів 666 тисяч гривень за 1 трамвай.

Електронні торги відбудуться 25 жовтня. Термін подачі заявок на участь в тендері до 17 вересня, термін оскарження умов тендера до 13 вересня.

Всі 18 вагонів повинні бути виготовлені і передані замовнику до 31 грудня 2022 року.

Відповідно до технічних вимог, зазначених у тендерній документації, трамваї повинні бути повністю новими, не раніше 2021 року, трисекційними, з повністю низьким рівнем підлоги - але при цьому допускаються поздовжні нахили підлоги до 8 градусів.

Довжина вагонів - не менше 27 метрів, ширина понад 2,5 метрів. Повинні бути застосовані колеса малого діаметру - 610 мм з новими бандажами і до 580 мм зі зношеними бандажами.

Вперше в історії України замовляються двобічні трамваї з двома кабінами управління і дверима по обидва борти вагона - не менше 4 подвійних і 2 одинарних дверей з кожного боку.

Система управління тяговими електродвигунами повинна бути виконана на базі IGBT-транзисторів. Самі електродвигуни, візки та інші найважливіші елементи електрообладнання повинні бути взаємозамінними між вагонами даного.

Обумовлюється цифрова система діагностики всіх вузлів вагона, виведення всієї інформації на дисплей у кабіні водія та низка інших сучасних опцій. Вказується на необхідність зручного доступу до всіх вузлів.

Нові трамваї повинні мати автономний хід на відстань не менше 150 метрів, в тому числі в кривих. Ця опція важлива для маневрів вагонів в депо, а також в разі аварійної зупинки в місцях перетину трамвайної та тролейбусної контактної мережі, де можуть бути знеструмлені ділянки довжиною в кілька метрів.

У салоні повинно бути не менше 50 сидячих місць за загальної місткості не менше 200 пасажирів при заповнюванні в 5 чоловік на квадратний метр.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, пасажирський салон і кабіна водія мають бути обладнані кондиціонерами і, природно, забезпечені системою опалення. Для пасажирів повинні бути системи електронного табло, аудіоінформаторов, USB-порти для зарядки гаджетів і т.д.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: