Середа, 14 липня 2021 13:36

На заводі «Електрон» розпочалося виробництво нових трамваїв для Львова

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на заводі «Електронмаш» розпочали виробництво десяти трамваїв для Львова. Вони будуть більш екологічними та матимуть кращий дизайн.

Корпуси для трамваїв виготовляють із нержавіючої сталі. Сьогодні у цеху уже можна побачити перші кузови, майбутні кабіни водія.

Для Львова виготовлять 30,2 метрові багатосекційні трамвайні вагони з широкими дверима та низькою підлогою. У 2016 році Львів вже придбав 7 нових трамваїв «Електрон».

Перша поставка п’яти трамвайних низькопідлогових вагонів планується до червня 2022 року, а наступні 5 трамваїв до грудня 2022 року.

Тендер відбувся у 2020 році, закупівлю трамваїв місто проводить у співфінансуванні Європейського інвестиційного банку. Переможця тендеру на їх постачання визначили у вересні 2020-го, тоді ж і підписали договір із Консорціум ТзОВ «Спільне українсько-німецьке товариство Електронтранс» та ТзОВ «Завод ЕлектронМаш».

Ухвалу про участь Львова у програмі «Міський громадський транспорт України» депутати ЛМР підтримали у листопаді 2017 року. Тоді мова йшла про 120 автобусів різної місткості та 10 трамваїв. Згодом чиновники передумали купувати малі автобуси, а натомість вирішили купити 100 великих.

У тендері на купівлю 100 нових автобусів за кошти ЄІБ перемагала білоруська компанія. Такий висновок експертів Європейського банку, однак міський голова Львова заявив про те, що місто відмовляється від того, аби купувати білоруські МАЗи і буде оголошувати новий тендер.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за його словами, потрібно, щоби уряд України ввів «захисні тарифи», так зване мито, аби підтримати українського виробника, і той мав доступ до дешевих кредитних ресурсів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: