Середа, 11 вересня 2024 13:47

13 областей України закупили шкільні автобуси на 760 мільйонів гривень

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в рамках державної програми «Шкільний автобус» тринадцять областей України придбали 219 нових шкільних автобусів на загальну суму 760 млн грн.

Ці автобуси призначені для забезпечення безпечного перевезення учнів до навчальних закладів, особливо у віддалених громадах.

Зазначається, що оновлення автопарку фінансується з державного бюджету, частину витрат покривають місцеві бюджети через механізм співфінансування.

«Державна програма «Шкільний автобус» виконує соціальну функцію та водночас стимулює машинобудування. Навіть в умовах війни Уряд виділив 1,2 млрд грн для закупівлі шкільних автобусів українського виробництва.

Завдяки цьому підприємства матимуть замовлення, люди - роботу, а діти - безпечний та комфортний транспор», - зазначила міністерша економіки Юлія Свириденко.

Загалом у 2024 році заплановано закупити близько 500 шкільних автобусів.

Серед областей, що вже закупили новий транспорт:

Київська область - 41 автобус,

Дніпропетровська - 34,

Вінницька - 30,

Миколаївська - 25,

Харківська - 21,

Житомирська - 16,

Львівська - 14,

Черкаська - 11,

Хмельницька - 9,

Волинська - 8,

Сумська - 7,

Кіровоградська - 2,

Одеська - 1.

Програма також є частиною ширшої стратегії Міністерства освіти і науки України під назвою «Школа офлайн», яка має на меті забезпечити учням безпечні та комфортні умови для навчання в очному форматі.

Нещодавно уряд додатково виділив 215 млн грн для закупівлі шкільних автобусів та ще 5 млрд грн на облаштування шкільних укриттів, що є частиною комплексу заходів для забезпечення безпеки школярів.

Це важливо для дітей з прикордонних або прифронтових регіонів, які особливо потребують безпечних умов для навчання.

Згідно з повідомленням, процес закупівлі автобусів відбувається через електронний каталог Prozorro Market у співпраці з державною установою "Професійні закупівлі", що гарантує ефективність, прозорість і конкурентність процедур.

За словами директора «Професійних закупівель» Євгена Якубовського, минулого року було придбано 531 шкільний автобус, і цей проєкт був успішним.

Однак через воєнні дії, потреба в якісному транспорті залишається високою, особливо в регіонах, де шкільні будівлі потребують укриттів і додаткового захисту.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зазначається, що програма закупівель не лише сприяє розвитку освітньої інфраструктури, але й стимулює економіку, забезпечуючи роботою українські виробничі підприємства.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: