Четвер, 22 серпня 2024 12:37

Кабмін виділив 216 мільйонів гривень на автобуси: хто їх отримає

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Кабінет Міністрів України додатково виділив на придбання шкільних автобусів ще майже 216 мільйонів гривень.

Відтак, цьогорічний урядовий транш на оновлення освітянського автопарку сумарно становить 1,21 млрд грн.

Як повідомив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Telegram, вже закуплено понад 120 одиниць шкільного транспорту з раніше запланованих 500.

З врахуванням додаткового фінансування у розмірі майже 216 млн грн закупівельна кількість пасажирських машин для освітянських рейсів зросте. Автобуси будуть купуватися у співфінансуванні з місцевими бюджетами.

"Таким чином буде забезпечене регулярне підвезення школярів до базових освітніх закладів, які відповідають усім критеріям безпеки й де діти зможуть вчитися очно", – зазначив Денис Шмигаль у своєму повідомленні про додаткове фінансування.

Нагадаємо, торік коштом субвенції, яка також становила 1 млрд грн, громади отримали 531 автобус. Тоді з місцевих бюджетів було виділено 656 млн грн.

Нинішнього року Кабінет Міністрів України хоча й з запізненням, але провів розподіл субвенції на шкільні автобуси у сумі 1 мільярд гривень для 22 областей.

Найбільшу державну субвенцію коштів у сумі 117,5 млн грн цьогоріч отримала Дніпропетровщина.

Гроші пішли в регіони у третій декаді червня, після чого обласні адміністрації запустили процедуру придбання цього спеціалізованого транспорту через електронний каталог Prozorro Market.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, щоправда, куди розподілено нинішнє додаткове фінансування на сайті Мінфіну України не повідомляється.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: