Середа, 03 січня 2024 18:14

В Україні розпочнуть випуск електричних маршруток і нових туристичних автобусів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Чернігівський автобусний завод планує налагодити випуск двох нових моделей.

Корпорація «Еталон» завершує розробку двох нових моделей автобусів. Один із них буде електричним. Про це повідомляє Auto-Consulting.

Виробництво новинок налагодять на Чернігівському автобусному заводі. Його директор Олександр Верхулевський повідомив, що перший експериментальний зразок туристичного автобуса Еталон А-11123 «Мак» вже будують, і готовий його кузов.

Цю модель почали розробляти ще до повномасштабного вторгнення, однак у 2022 році завод сильно постраждав від російських обстрілів, і роботу над автобусом відклали.

Остаточні характеристики автобуса розсекретять пізніше, але раніше повідомлялося, що новий Еталон А11123 «Мак» — це 10,7-метровий автобус на 44 місця. Розробники обіцяють великі багажні відсіки та невисоку вартість.

Електробус «Еталон А08611» покликаний стати «зеленою» альтернативою маршруткам. У його основі лежить 9,5-метровий автобус А08621 «Мальва» з низькою підлогою.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, літій-іонні акумулятори встановлять на даху електробуса. Запас ходу становитиме близько 250—280 км.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: