П'ятниця, 14 липня 2023 12:09

Для Одеси закуплять 30 електробусів за кошти єврокредиту

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Одеса отримає 30 нових електробусів за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку

Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) щодо оновлення громадського транспорту. У рамках кредитної програми ЄІБ та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) регіони отримають нову техніку, зокрема Одеса – 30 нових електробусів.

Даний проєкт продовжує виконання запланованих ще до початку повномасштабної війни планів розвитку одеського електротранспорта та співробітництва з європейськими міжнародними фінансовими структурами.

Одеса, за документом, отримає 30 нових електробусів - це найбільша кількість цієї техніки серед інших регіонів.

Профільна комісія Одеської міськради з питань ЖКГ схвалила даний проект, який буде обговорюватися та буде, скоріше за все, прийнятий на найближчій сесії.

З фінансової точки зору даний проект виглядає наступним чином. Одеса отримає кредит від ЄБРР на загальну суму у 13 мільйонів євро під 3,455% відсотків річних терміном на 22 роки з пільговим періодом у 5 перших років.

При цьому з міського бюджету потрібно буде виплатити 2,6 мільйона євро державі у вигляді ПДВ, а також 50 тисяч євро комісії за проведення оцінки.. Допускається субкредитування учасникам проєкту під 0,5% річних.

За ці кошти місто отримає 30 електробусів стандартного розміру (довжина 12 метрів) та системи їх зарядки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на даний момент в Одесі є в наявності 5 тролейбусів з автономним ходом на 20-25 кілометрів в пасажирському режимі.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: