Субота, 22 квітня 2023 12:35

Хмельницький закупить нові тролейбуси

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає кредит у розмірі 10,6 млн євро хмельницькому «Електротрансу» на закупівлю нових тролейбусів та обладнання.

Кредитні кошти та гранти будуть використані для придбання нових тролейбусів з системами дистанційного моніторингу, запасних частин та сервісного обладнання.

В ЄБРР наголосили, що модернізація тролейбусного парку підвищить надійність та якість послуг для користувачів громадського транспорту, а також покращить якість повітря.

Також будуть встановлені камери відеоспостереження всередині тролейбусів та проведена модернізація тролейбусних зупинок, вартість яких 1,5 млн. євро покриє місто разом з оновленням тягових підстанцій та модернізацією тролейбусного депо.

Проект підпадає під флагманську програму ЄБРР «Зелені міста»: Хмельницький - одне з кількох українських міст, які приєдналися до програми вартістю 5 млрд євро.

В ЄБРР зазначають, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну місто зазнало значного припливу внутрішньо переміщених осіб (ВПО), що створило додаткове навантаження на міські служби, тож банк здійснив оцінку потреб ВПО та врахував її у плану дій програми «Зелене місто» для Хмельницького.

Згідно з оцінкою потреб ВПО, понад 60% внутрішньо переміщених осіб у Хмельницькому становлять жінки, і понад 90% з них втратили роботу через війну. 

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, кредит ЄБРР є частиною ширшого фінансового пакету, який включає інвестиційний грант від Інвестиційної платформи сусідства ЄС у розмірі до 2,75 млн євро та інвестиційний грант у розмірі до 1,7 млн євро від Спеціального фонду ЄБРР для реагування на кризові ситуації, що фінансується за рахунок внеску США.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: