Понеділок, 08 листопада 2021 12:37

VolvoCE представив ще одну електричну автономну будівельну машину

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Volvo Construction Equipment (Volvo CE) презентувала онлайн-концепцію повністю автономного та електричного колісного навантажувача LX03.

Нагадаємо, що торік Volvo CE відкрила європейські продажі своїх перших нових компактних електричних акумуляторних машин - колісного екскаватора ECR25 і колісного навантажувача L25.

Після цього компанія продовжила свій шлях у напрямку дослідження рішень машинного інтелекту та операцій без викидів, запустивши у Швеції на початку цього року будівництво першого у світі випробувального та демонстраційного майданчика для електричних автономних транспортних рішень.

Вже восени цього року, Volvo CE зробила доступними для замовлення новий компактний колісний електричний навантажувач L20 і компактні електричні екскаватори EC18 і ECR18.

Крім цього компанія представила концепт-кар однобарабанного асфальтного котка CX01, який може керуватися як дистанційно, так і автономно, та працювати в дизельному, гібридному або повністю електричному режимах.

Також, Volvo Group випустила першу у світі безпілотну електричну самоскидну платформу, виготовлену з екологічно чистої сталі концерну SSAB, виробництво якої не залишає вуглецевого сліду.

Тепер Volvo CE показала нове рішення колісного навантажувача LX03 зі штучним інтелектом та акумуляторним електроживленням, прообразом якого виступила іграшка LEGO Technic.

У компанії говорять, що LX03 не є доступною моделлю і створювався для дослідження та тестування можливих безпечних автономних та електричних рішень, які будуть застосовані у майбутніх машинах.

Прототип колісного навантажувача LX03 є 5-тонною машиною з низьким рівнем шумності і без викидів вихлопних газів. LX03 оснащений трансмісією від доступного на ринках Європи колісного навантажувача L25 і здатний працювати до 8 годин без зупинки.

У Volvo CE вважають, що така машина, як навантажувач зі штучним інтелектом LX03, стане «розумним» помічником у роботі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, LX03 здатний адаптуватися до різних сценаріїв, приймати рішення в режимі онлайн, а також може бути запрограмований для виконання важких, повторюваних чи небезпечних завдань, що позначиться на підвищенні безпеки та скороченні чисельності працівників на будмайданчику.

Детальніше про будівельну техніку Volvo CE можна дізнатися, звернувшись до офіційного дилера в Україні - компанії ETS Group

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: