Понеділок, 25 жовтня 2021 11:51

JCB показала перші в світі водневий екскаватор та телескопічний навантажувач

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія JCB, світовий виробник спецтехніки, провела презентацію дослідних зразків екскаватора-навантажувача та телескопічного навантажувача JCB c водневими двигунами.

Презентація прототипів машин з водневими двигунами відбувалася у Лондоні.

В компанії JCB вважають, що акумуляторні непрактичні для спецтехніки з високою потужністю, а також для машин, що працюють у віддалених місцях, таких як екскаватори-навантажувачі та великі екскаватори.

Акумуляторні батареї є важкими та занадто дорогими, і для їх зарядки не вистачить часу, навіть якщо на місці буде створена зарядна інфраструктура. Натомість технологія водневого двигуна, де із вихлопної труби виходить лише пара, є набагато менш складнішою, аніж технологія водневих паливних елементів.

Тому британський виробник інвестував суму еквівалентну майже 120 млн. євро в розробку і запуск високоефективних водневих двигунів на заводі JCB Power Systems в Дербіширі, Великобританія.

Фахівці JCB розробили перший в своїй галузі водневий двигун, застосовуючи і адаптуючи усталену технологію двигуна з легкодоступними компонентами, в якому водень спалюється, а потужність подається точно так же, як і в дизельному двигуні.

У компанії стверджують, що презентований прототип екскаватора-навантажувача з новим водневим двигуном, нічим не поступається дизельному аналогу за робочими характеристиками і не виробляє викидів вихлопних газів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, цей водневий двигун також надійний, економічний та може бути інтегрований в машини з усіма видами силових агрегатів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: