П'ятниця, 23 липня 2021 11:33

Українські дорожники отримали унікальну машину для тестування асфальтобетону

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, науково-дослідний центр компанії «Автомагістраль-Південь» у Новомосковську нещодавно отримав нове обладнання.

Тепер фахівці «Автомагістраль-Південь»з датні виконувати всі основні випробування асфальтобетону за системою Superpave. Це дає змогу точно знати, як той чи інший зразок дорожнього матеріалу покаже себе при різних температурах і різних динамічних навантаженнях.

Динамічна машина Matest uts30 (універсальна серво-гідравлічна випробувальна система DTS-30) - це унікальний для України прилад. Він максимально точно імітує динамічне  навантаження автотранспорту на дорожнє покриття.

Відтак машина дозволяє дослідити властивості асфальтобетону. І розрахувати рецепт оптимальної суміші найвищої якості.

Тест на низькотемпературне розтріскування проводиться у кліматичній камері динамічної машини. Зразок крупнозернистого асфальтобетону жорстко кріплять до станини і впродовж певного часу охолоджують. Щогодини температура у камері знижується на 5 градусів.

Від зниження температури матеріал стискається, поки не трісне. Датчики зафіксують цей момент. Це дає можливість дізнатись, до якої температури асфальтобетон не втрачатиме заданих властивостей.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, віднині компанія «Автомагістраль-Південь» має необхідне обладнання, щоб замкнути усі можливі тести за системою Superpave і зможе створювати унікальні рецептури та знати всі властивості асфальтобетону.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: