Середа, 09 грудня 2020 11:29

VolvoCE представила революційну гідравлічну систему для будівельних машин

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Volvo Construction Equipment і фінська компанія Norrhydro розробили цифровий гідравлічний привід, який підвищує продуктивність роботи, істотно скорочуючи витрати на пальне і викиди CO² в будівництві.

Запатентована система NorrDigi ™ використовує багатокамерний цифровий гідравлічний привід, який підвищує ефективність системи, таким чином, що велика частина гідравлічної системи машини може бути вилучена чи мінімізована її робота.

Це усуває потребу в головному регулюючому клапані - серці традиційної гідравлічної системи, поряд із надмірною продуктивністю насоса, трубопроводів і шлангів. Він споживає менше енергії і дає можливість зменшити потужність двигуна.

Поточні перевірки цього рішення продемонстрували як підвищення ефективності роботи, так і зростання продуктивності машини.

Volvo CE і Norrhydro підписали багаторічну угоду, відповідно до якого Volvo CE продовжить розробку технології в партнерстві з Norrhydro і згодом буде прагнути до переваги першопрохідника. Volvo CE володіє винятковими правами на його використання в своїх продуктах в процесі розробки.

На відміну від традиційних циліндрів з двома камерами - одна штовхає, а інша тягне - в цифровому гідравлічному приводі використовуються чотири камери, які можуть бути підключені в 16 різних варіантах, в залежності від навантаження, необхідної для необхідної операції.

«Це дещо схоже на 16-ступінчасту лінійну трансмісію, - говорить Пітер Стамбро, віце-президент з розвитку бізнесу Norrhydro. - Багатокамерні циліндри вже існують, але унікальною рисою нашої розробки є те, як вони були об'єднані з передовими електронними системами управління, чиї складні алгоритми і швидкість обчислень дозволяють миттєво реагувати. При цьому споживається лише невелику частину енергії. для того ж маневру або дії машини в порівнянні з традиційною системою».

«Це яскравий приклад того, як партнерство з зовнішніми експертами може прискорити наш шлях до сталого розвитку за рахунок технічних інновацій», - каже Томас Біттер, керівник відділу технологій Volvo CE. «Згідно з проведеними на даний момент дослідженнями, система демонструє найвищу ефективність на більших машинах – на екскаваторах вантажопідйомністю понад 30 тон. Однак в майбутньому цю технологію можна буде використовувати і в електричних машинах, де її набагато більш висока ефективність гідравлічної системи істотно продовжить термін служби батареї і робочий період», - робить висновок Томас Біттер.

Як передає SpecMachinery.com.ua, з 30-тонним екскаватором Volvo EC300E в якості випробувального стенду революційна технологія пройшла етап первинної перевірки концепції та випробування на довговічність і тепер переходить в період польових випробувань, коли партнери використовують прототипи в реальних умовах. Очікується, що революційна система буде встановлена ​​на екскаваторах компанії не пізніше 2024 року.

Нагадаємо, що офіційним дилером продукції VolvoCE в Україні є компанія ETS Group.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: