Неділя, 25 серпня 2024 10:26

Вітчизняний виробник представив броньований навантажувач-екскаватор

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, новий унікальний проєкт від української компанії «Реформ» – броньований навантажувач-екскаватор Reform JCB 4CX для розмінування.

Станом на 2024 рік понад 25% території країни, або більше 130000 км2 площі, вражені вибуховими пристроями та мінами. Кожного року вітчизняні спеціалісти очищають заміновані території, проте значні площі залишаються небезпечними.

Україна розробила національну стратегію з розмінування щоб протягом 10 років очистити 80% території від вибухонебезпечних речовин.

Україна впроваджує інновації на всіх етапах щоб пришвидшити розмінування. Серед використаних технологій найбільше застосовується наземна техніка та трактори, призначені для розмінування полів.

Цей проєкт було реалізовано у співпраці з партнерами, які займаються гуманітарним розмінуванням. Основне завдання цієї техніки – робота в найскладніших умовах, де безпека операторів є пріоритетом.

Спеціально для цього був розроблений та виготовлений бронезахист кабіни для моделі JCB 4CX, що відповідає найвищим вимогам безпеки та ефективності.

Ключовою перевагою нової моделі є броньована кабіна, яка забезпечує надійний захист за класом ПЗСА4, що відповідає європейському класу В6+. Для виготовлення кабіни використали балістичну сталь марки Swebor Armor 560, що гарантує високий рівень безпеки.

Також вона отримала броньоване скло товщиною 5 см з підігрівом по всій поверхні, що забезпечує відмінну видимість навіть у найсуворіших умовах.

У кабіні передбачено люк для вентиляції та евакуації на випадок позаштатних ситуацій або блокування дверей, що забезпечує додатковий рівень захисту та безпеки для операторів.

Також варто відзначити, що броньований навантажувач-екскаватор Reform JCB 4CX оснащений двома дверима, що є рідкісною, але дуже корисною особливістю для техніки цього класу.

Двоє дверей забезпечують кращий доступ до кабіни та дають можливість швидкого виходу у випадку екстреної ситуації. Це особливо важливо в умовах, де кожна секунда може мати вирішальне значення для безпеки оператора.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також у тракторі встановлено спеціальні кнопки з кожного боку, які дозволять миттєво заглушити двигун у випадку аварійної ситуації.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: