Четвер, 17 жовтня 2024 10:59

Автономні електротрактори знижують витрати на 33% порівняно з дизельними

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, шведські науковці з Університету сільськогосподарських наук в Упсалі провели цікаве дослідження.

Дослідження показало, що використання легких автономних електротракторів можуть знизити експлуатаційні витрати на 33% і скоротити викиди парникових газів на 72% у порівнянні з традиційними дизельними машинами.

Основною перевагою легких електротракторів є зменшення ущільнення плужної підошви, що ускладнюється використанням важкої техніки на полях. Ущільнення ґрунту призводить до зниження врожайності, ускладнення пересування по полях і збільшення витрат пального.

Дослідження проводилося на змодельованій фермі площею 200 га на глинистих ґрунтах Швеції.

Вчені порівнювали традиційні дизельні трактори вагою 10,8 тонн із двома 50-кіловатними автономними електричними тракторами, кожен із яких важив 4 тонни. З цієї ваги 1 тонна припадала на батарею.

Результати дослідження свідчать, що використання автономних електричних тракторів значно зменшує ущільнення ґрунтів та інші негативні наслідки. Загальні витрати на гектар скоротилися з €385 до €258, а викиди CO2 – з 270 кг до 77 кг на гектар.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, дослідники підкреслюють, що боротьба з ущільненням підстави має суттєвий економічний та екологічний ефект. В умовах традиційного підходу ущільнення становило 20% від загальних витрат та 26% від кліматичного впливу.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: