Середа, 28 серпня 2024 20:11

Майже 100 фермерів Херсонщини отримали сільгосптехніку в безоплатне користування

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, майже 100 аграрних господарств Херсонщини отримали сільгосптехніку в безоплатне користування від благодійного фонду «Жнива Перемоги».

Під час весняної посівної техніку використало 41 господарство Херсонщини. Засіяти вдалось 12,137 тис. га землі. На ранніх жнивах нову техніку використали ще 57 господарств і зібрали врожай на площі 12,779 тис. га.

Зазначається, що БФ «Жнива Перемоги» другий рік після деокупації Херсонщини підтримує фермерів. Нещодавно його представники відвідали багато місцевих господарств.

Зокрема, у прифронтових районах, де через постійні обстріли і аномальну спеку дуже складна ситуація. За словами аграріїв, цьогоріч багато урожаю вони втратили саме через високу температуру, крім цього в деяких господарствах поля згоріли від ворожих прильотів.

Трактори, сівалки, комбайни і жниварки від фонду – це можливість продовжувати роботу.

Голова Наглядової ради фонду Дмитро Соломчук зазначає, що фермери з прифронтових територій наразі потребують максимальної підтримки.

«Вони проходять складний шлях, але з допомогою партнерів, нашого друга Говарда Баффета ми намагаємося пришвидшити процес відновлення господарств Херсонщини. Такі поїздки завжди показують реальну ситуацію і напрямки, куди зараз важливо рухатися і на що звернути увагу», – зазначив Дмитро Соломчук.

Наразі діяльність фонду спрямована на допомогу фермерам технікою не лише для посівної кампанії і збору врожаю, а також і для обприскування культур та зберігання зерна. Зокрема, фонд надає фермерам мобільні сховища для зберігання врожаю, що дуже важливо для господарств, які втратили склади.

Про старт благодійних програм фонд повідомляє на своєму офіційному сайті та у соцмережах.

Фонд «Жнива Перемоги» фінансується фондом Говарда Баффета – американського мецената, філантропа, фермера та великого друга України.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, мета діяльності фонду –надати допомогу малим і середнім фермерським господарствам, які постраждали від повномасштабного вторгнення росії.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: