Середа, 10 квітня 2024 13:51

На компенсації за вітчизняну сільгосптехніку передбачили 1 млрд грн

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, уряд заклав у бюджет 1 млрд грн на програму  компенсації до 25% вартості техніки українського виробництва.

Про це повідомила перший віцепрем’єрміністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

«Під час презентації політики «Зроблено в Україні», на Чернігівщині, під головуванням Президента Володимира Зеленського підписала наказ про внесення продукції низки виробників до переліку сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва, вартість яких частково компенсується з бюджету.

Адже програма компенсацій — один з важливих інструментів підтримки бізнесу у межах політики «Зроблено в Україні», – зазначила вона.

Міністр уточнила, що в реєстр вже внесено 21 виробника і 964 номенклатурні позиції техніки.

«Це найрізноманітніше обладнання від плугів до складної самохідної техніки й обладнання для переробки насіння соняшника й ріпаку», – зазначила Юлія Свириденко.

Вона додала, що з надходженням нових заявок список буде розширюватися. Подати заявку щодо включення техніки та обладнання до переліку можна до 31 жовтня.

Поки ж доступне обладнання і техніка від «ТАН», МААНС, Lizavaua, «Слобожанець», «Агрореммаш-БЦ», «РОПА Україна», «Аеромех», Завод «СПД Пeтров», «Первомайськдизельмаш», «Капелька У», «Голта Агротех», «ТПГ Агропром», «Харвест», «Сервіс-Трактор», «Новий елеватор», «Завод агропромислових технологій» та інших.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «Це означає, що аграрії можуть придбати техніку цих виробників, внесену у реєстр, і отримати за неї компенсацію до 25% від вартості», – пояснила міністр.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: