Понеділок, 18 липня 2022 08:51

Волонтери закупили для ЗСУ 42 вантажівки DAF Leyland

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, волонтери та благодійники придбали для військових України британські вантажівки DAF Leyland.

Це повнопривідна дизельна вантажівка, оснащена лебідкою, здатна перевозити потрібне для фронту. Зокрема, боєкомплект, харчові продукти та бійців, воду і паливо в бочках.

Така машина вивезе тонами все, що необхідне на позиції – від деревини і скоб до мін та снарядів, розповідають волонтери.

«Частина автомобілів обладнані кранами для завантажування великокаліберних боєприпасів», – розповів Петро Порошенко, який взяв участь у придбанні вантажівок.

Вже наступного тижня ці вантажівки після технічного обслуговування потраплять до бригад, батальйонів Збройних Сил України.

Перші чотири вантажівки вже знаходяться на станції технічного обслуговування.

«Ми їх дофарбовуємо. Де треба – замінюємо гуму, акумуляторні батареї. Щоб у якісному складі передати їх до лав Збройних Сил. Сьогодні вночі прибули з Великої Британії ще два DAFа», – говорить Порошенко.

Загалом підписані контракти на 42 вантажівки, 28 із них вже оплачені.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, машини проходять технічну підготовку у Великій Британії, у Польщі та в Україні. Волонтери ГО «Справа Громад», які взяли участь у придбанні машин, наголошують – таких автівок для армії треба багато.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: