П'ятниця, 03 червня 2022 11:45

Volvo впроваджує нову систему виявлення велосипедистів і пішоходів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Volvo Trucks представила нову систему безпеки для виявлення інших учасників дорожнього руху, які в'їжджають у сліпу зону з обох боків вантажівки.

Нова система безпеки передбачає використання подвійного радара з кожного боку вантажівки. Таким чином, електроніка визначає, коли інші учасники дорожнього руху, наприклад велосипедисти, потрапляють у зону ризику.

Аварія може тратися за часточку секунди. Широке дослідження дорожньо-транспортних пригод засноване на десятиліттях вивчення реальних ситуацій, і ця нова система безпеки допомагають водію запобігти можливим зіткненням.

Коли хтось перебуває в сліпій зоні, система, яка отримала назву асистент запобігання бічних зіткнень, інформує водія за допомогою червоного індикатора на відповідному дзеркалі.

Якщо водій сигналізує про зміну смуги руху за допомогою покажчика повороту, починає блимати червона лампочка, а з боку потенційного зіткнення лунає попереджувальний звук. Водій попереджений і може загальмувати вантажівку, пропустивши, наприклад, велосипедиста.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нова система буде доступна по всьому світу для Volvo FH, FM та FMX з дизельними, газовими та електричними трансмісіями, починаючи з вересня 2022 року. Моделі Volvo FL та FE отримають нову систему безпеки у 2023 році.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: