Середа, 17 листопада 2021 09:49

Китайці представили перший безпілотний термінальний тягач

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, китайська компанія BYD випустила електричний тягач з автоматизованим керуванням.

Інноваційний портовий тягач без кабіни водія розроблений компанією BYD спільно із фахівцями інжинірингової фірми Fujian Zhongke Yunshu Information Technology Co., Ltd.

Тягач базується на конструкції звичайних моделей, але верхня частина з кабіною повністю демонтована. Натомість з'явився лише невеликий пластиковий корпус, який приховує елементи автоматизованої технології та електричної трансмісії.

На шасі також є класичні роз’єми для напівпричепів, які з'єднуються людиною. Очевидно, що китайський тягач призначений до роботи переважно із постійним напівпричепом, типу контейнеровоз.

Електромобіль має габаритні розміри 6495х2550х2045 мм, колісну базу 3550 мм і призначений для роботи в складі автопоїзда з повною масою 31,5 тонни.

Його електроніка використовує хмарну технологію, а також систему керування автоматизованими транспортними засобами (зв'язок 5G) та елементи автономного руху. В результаті контролер моментально отримає та опрацює будь-яку потрібну йому інформацію, а також позиціонує себе в портовій інфраструктурі.

Джерелом приводу слугує електродвигун на 210 кВт, який живиться від літій/фосфат/залізної акумуляторної батареї з сумарною ємністю 282 кВтг. Електромотор агрегатований зі 4-ступінчастою автоматичною коробкою.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, діапазон дії термінального тягача від однієї зарядки BYD становить близько 150 км.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: